carnaval 2023

Lichtjestocht met carnaval in Oisterwijk en omgeving


Bij Kansplus Oisterwijk zijn ze gewend om uit te gaan van datgene wat je wél kan! Daarom met carnaval een ‘lichtjestocht’ door Oisterwijk en omstreken!

‘Wij zijn op het idee gekomen om op een andere manier carnaval te vieren,’ aldus Berrie Timmermans namens de belangenorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. ‘Als vereniging treden we vaker zichtbaar naar buiten. Wie kent niet de carnavalsmis op zondagochtend in de Petruskerk en heeft er niet een paar keer kunnen genieten van de lichtjestocht?’  Voor carnaval 2021 gaan ze samen met u het motto Zô ziede nogges wè! in uitvoering brengen.

Carnaval

Zet je carnavalscreatie voor je raam, doe er wat lichtjes in, klaar!

De eerdere lichtjestochten door Oisterwijk en omgeving, bestond uit een hele stoet verlichtte vrachtwagens. Om in deze corona periode toch samen carnaval te kunnen vieren gaan ze samen vanuit thuis de lichtjestocht met carnaval combineren. ‘Hoe? We dagen jong en oud uit om een carnavalswagen te bouwen van Lego, Duplo, Playmobil, Knexx, Karton, klei of ander kosteloos materiaal,  maakt niet uit wat of hoe. Een tekening is natuurlijk ook helemaal perfect. Leef je uit!’

Lichtjes

Als je er lichtjes in doet ontstaat zo een ‘omgekeerde’ lichtjestocht. Iedereen die langskomt ziet jouw carnavalswagen. Zo ontstaat weer een activiteit, iets om er op uit te trekken op een veilige manier.  Een heuse carnavalsoptocht, alleen nu staan de wagens deze keer stil en loopt het publiek erlangs. Kansplus Oisterwijk  roept op om in de plaatsen waar zij actief zijn mee te doen. Dus inwoners van Oisterwijk, Haaren, Moergestel, Berkel-Enschot, Udenhout, Biezenmortel… Doe je mee? Hartstikke tof!

Zet je creatie voor je raam, maak er een foto van en zet die op de Facebookpagina Kansplus Oisterwijk. Nodig tot slot ook familieleden en vrienden uit om mee te doen!

Lees hier meer carnavalsnieuws

Bouw jij deze wagen na in Lego, of verzin je een andere leuke carnavalswagen?