brabantspronkjuweel

Gooi ze niet weg maar doneer uw zaailingen


Heeft u jonge boompjes of struiken in de tuin staan waarmee u zelf niets doet? Dan kunt u deze ‘zaailingen’ komende zaterdag doneren.

Zaailingen worden herplant.

De organisatie MeerBomen.nu wil dit jaar 1 miljoen bomen (ver)planten, waarvan meer dan 200.000 in Noord-Brabant! Coöperatie HOT (Huis & Omgeving in Transitie) ondersteunt deze actie actief in voorjaar 2021. Ieder jaar produceren bomen miljoenen zaailingen die nu worden gemaaid, verbrand of versnipperd. Of ze gaan dood omdat ze in de schaduw staan van andere bomen en struiken. Vandaar deze actie om deze zaailingen te oogsten. Zo krijgen ze alsnog de kans om een volwaardige boom te worden en creëren we samen meer natuur en biodiversiteit in Nederland.

U kunt – ook tijdens deze lockdown – helpen! Oogst wat zaailingen uit de eigen tuin (of bij de buren en familie) en lever ze in bij één van de onderstaande inleverpunten in de regio! Op zaterdag 23 Januari, tussen 13.00 en 17.00 uur kunt u zaailingen doneren met een lengte vanaf 50 cm, tot ongeveer 2 meter en (als het kan) voorzien van een labeltje met de soortnaam.

Inleveren kan op Hoge Raam 5 in Haaren (aanmelden via vermeerduurzamediensten@gmail.com) Denk aan de coronaregels! Informatie en vragen kunt u stellen via john&tiny@coophot.nl of bel 06 – 22123917.