banner

Film Kasteel Nemerlaer Haaren uitgesteld


Het had een warm welkom moeten zijn voor de Haarenaren en een kennismaking met een bijzonder stuk historie uit Haaren voor de Oisterwijkse bevolking. Deze is vanwege corona helaas uitgesteld.

1969 – Brand op het kasteel in Haaren (Fragment uit de film van Oisterwijk in Beeld).

Het betreft hier de documentaire over kasteel Nemerlaer die de vereniging Oisterwijk in Beeld speciaal maakte voor de komst van Haaren bij de gemeente Oisterwijk: De Verborgen Verhalen van Nemerlaer. Vanaf oktober 2019 zijn veel vrijwilligers in de weer geweest met het draaiboek, de opnames, de montage, de muziek, de interviews en alles wat nodig is voor een boeiend verhaal.

Bijzondere locaties werden voor opnames benut zoals het kasteel in Heeswijk Dinther, het Spoorweg Museum in Utrecht maar ook Gent in België, dat een bijzondere rol speelt in de documentaire “De verborgen verhalen van kasteel Nemerlaer”. Ook zijn er prachtige illustraties gemaakt van o.a. de verschillende bouwfases van dit kasteel, dat al in 1304 beschreven werd. Ook de sensationele brand uit 1969 wordt treffend in beeld gebracht.

Later
Helaas moest door de corona maatregelen de oorspronkelijke datum van de première, die in januari was gepland, worden verschoven naar maart. Of dat gaat lukken hangt van veel factoren af. De vereniging hoopt het van harte en houdt u via de media op de hoogte.

Lees hier meer nieuws uit en over het dorp Haaren.