bosch car service

Corona cijfers Haaren vanaf nu opgeteld bij Oisterwijk


Het aantal besmettingen in Haaren en Oisterwijk volgen wij op de voet. Vanaf nu is dat één cijfer!

Het RIVM geeft cijfers per gemeente. Voorheen gaven wij steeds cijfers van Gemeente Haaren en Gemeente Oisterwijk; dus alle besmettingen van inwoners binnen die gemeente. Wekelijks in een overzicht en zo nodig bij extreme veranderingen een extra bericht tussendoor.

Vanwege de gemeentelijke herindeling heeft het RIVM de cijfers nu aangepast, net zoals recent ook de brandweer regio is aangepast (klik hier). Alle besmettingen van inwoners in het dorp Haaren, zijn opgeteld bij die van Gemeente Oisterwijk. Er zijn door deze verschuiving van cijfers niet meer of minder besmettingen, maar de opgave ziet er vanaf nu wel anders uit.

In totaal zien we nu een voorzichtig dalende trend, die dus niets te maken heeft met de manier van registreren, maar laat zien dat er langzaam minder besmettingen zijn.

Maandag ontvangt u opnieuw ons overzicht met weekcijfers; vanaf nu dus 1 getal voor alle inwoners van de gehele nieuwe gemeente Oisterwijk samen; de inwoners van Heukelom, Moergestel, Haaren en Oisterwijk.

Gemiddeld een voorzichtig dalende trend (Bron: Rijksoverheid)