brabantspronkjuweel

Beeldbank Oisterwijk: Winter in 1967


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

De winter van 1967

Winter in 1967 (Fragment uit de film van Peter Deen)

De winterse beelden waartoe we u afgelopen week uitnodigden naar te kijken op BeeldbankOisterwijk dateerden uit 2017. Deze week nemen we u mee naar een winter 50 jaren dieper terug in de tijd! Want: mijmert u ook weleens over de tijd dat de thermometer ’s nachts makkelijk daalde tot -15 graden Celsius met af en toe uitschieters naar -20 graden? Een Mooi pak sneeuw over de hele buitenwereld, ijs dat wekenlang op de vennen bleef liggen, je moeder die je muts wat dieper over je oren trok en je kraag wat hoger opzette? Peter Deen beschikte in zijn tienerjaren over een 8mm filmcamera en diepte uit zijn archief deze winterse straattaferelen op, in 1967 geschoten vanuit het ouderlijke huis aan de Margrietstraat. Glibberen over ijsbaantjes, het aanduwen van een auto die geen grip heeft op de weg; sneeuwpret én sneeuwellende alom. Later nemen de beelden ons nog wat dieper mee het dorp in en zien we o.a. de Tilburgseweg en de majestueuze Petruskerk onder een sneeuwdeken. Als u even mee terug wilt naar een winter van 53 jaar terug dan kan dat nu met deze nostalgische opnames!