glasvezel

Tips voor digitale cadeaus voor Kerst*


De kerst komt er weer aan en dat brengt natuurlijk ook de tijd van cadeaus met zich mee! In de huidige tijd is het echter enorm lastig om ook fysieke cadeaus uit te delen. Daarom kan het heel interessant zijn om juist voor een digitaal kerstcadeau gaan. In dit artikel behandelen we dan ook een aantal leuke digitale cadeaus die je kunt geven aan je vrienden en geliefden!

Digitale boeken

Allereerst kun je natuurlijk eBooks geven, die eenvoudig via het internet aan te schaffen zijn. Doordat je ook vaak boeken kunt delen, is het ook nog een cadeau waar je zelf ook iets aan hebt. Daarnaast kun je deze boeken afstemmen op de interessegebieden van degene aan wie je het cadeau geeft.

Daarbij is het wel belangrijk om te vermelden dat degene die het cadeau ontvangt ook daadwerkelijk de mogelijkheid heeft om het boek online te lezen. Dit kan bijvoorbeeld via een tablet of e-reader. Zonder een van beide apparaten heeft diegene natuurlijk niets aan een digitaal boek en kun je beter een fysiek boek geven.

Lidmaatschappen

Ook het cadeau doen van lidmaatschappen is erg eenvoudig. Tegenwoordig kun je namelijk van verschillende online diensten een lidmaatschap cadeau geven. Denk daarbij aan onder andere Netflix, Spotify of Steam. Dit kan bijvoorbeeld  via eBooks.Hoewel deze cadeaus erg handig zijn, hebben we nog een andere tip die het mogelijk maakt om extreem veel content te bekijken als je één van deze of meerdere abonnementen al hebt.

Cadeaus voor Kerst

Dit kan door een abonnement voor een VPN dienst te geven. Hiermee kun je content deblokkeren, doordat je als het ware de locatie specifieke content kunt ontgrendelen. Dit werkt eigenlijk als volgt. Wanneer je verbinding maakt met een VPN-server, neemt jouw tablet, laptop of telefoon de locatie van de VPN server aan. Wanneer je hier verbinding mee maakt, lijkt het alsof je jouw device zich op die locatie bevindt.

Wil je op dat moment een film of serie kijken die bijvoorbeeld alleen beschikbaar is in Amerika, dan kun je eenvoudig verbinding maken met een server in dat land. Op dat moment denkt Netflix dat je je in Amerika bevindt, waardoor je alsnog de film of serie kunt bekijken. Naast dat dit voor films en series geldt, werkt dit ook bij het spelen van nieuwe games. Hierdoor kan diegene ook nieuwe games eerder spelen. Met deze info kun je ze tevens overtuigen van het nut van dit handige abonnement. Enorm handig dus!

Cadeaukaarten

Weet je niet wat je wilt of moet geven, dan biedt een cadeaukaart altijd oplossingen. Dit kan bijvoorbeeld via cadeaukaart of andere retailers. Zij bieden verschillende cadeaukaarten aan, variërend in prijs. Hierdoor kun je zelf inschatten wat je wilt besteden. Wil je een VVV-cadeaubon geven, houdt er dan rekening mee dat deze maar €50 per keer besteedt kan worden. Alles boven de €50 zal zelf bijgelegd dienen te worden, ook al heb je een cadeaubon van €100.

Online cadeaus

Lukt het nou helemaal niet om digitale cadeaus te kopen, dan kun je er natuurlijk nog altijd voor kiezen om een fysiek cadeau te kopen, maar deze te laten afleveren bij degene die het cadeau moet ontvangen. Het kan namelijk lastig zijn om digitale cadeaus te kopen. Een aantal dingen die je dan in het oog moeten houden zijn:

  • Kies voor verpakken van het cadeau
  • Zorg dat je er een leuk bericht bij schrijft
  • Zorg er ook voor dat het adres correct is én dat diegene ook wel thuis is.

Ben je op zoek naar unieke cadeaus, dan kun je natuurlijk het hele internet afstruinen óf je kunt naar een van de volgende ideeën kijken. Bij FonQ hebben ze bijvoorbeeld hele unieke cadeau ideeën. En wil je niet dat het te veel geld gaat kosten, dan kun je ook altijd nog naar de kringloopwinkel gaan. Niet alleen geef je hiermee de cadeaus een nieuwe kans, ook bespaar je hiermee wat geld!

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer