bosch car service

Oliebollen met een snufje nostalgie van de kermis!*


‘We zijn al vaker in Oisterwijk geweest, met onze nostalgische kermis. Ook dit jaar was dat het plan, maar dat kon helaas niet doorgaan. Nu mogen we van de gemeente hier staan, en daar zijn we hen heel erg dankbaar voor!’

Op het parkeerterrein recht tegenover de Jumbo, of voor wie vanuit de Dorpsstraat komt aan het einde van de passage, daar staat de nostalgische kermiskraam van het echtpaar Knubben. ‘We zijn echte kermis reizigers, al 21 jaar getrouwd en altijd samen op pad. Onze dochter heeft sinds kort ook haar eigen kraam.’ Tussendoor wachten de liefhebbers van de echt verse oliebol op hun beurt, maar ook specialiteiten met room en wafels gaan over de toonbank. ‘Het loopt lekker aan hier. We hebben samen met de gemeente vooral gezocht naar een plek waar we voldoende ruimte hebben, zodat we niet in de loop staan.’ Op het pleintje is voldoende bedrijvigheid. Automobilisten parkeren hier voor de supermarkt en het centrum, fietsers en voetgangers passeren vanaf de KVL over het spoor.

Een mooie plek in de zon met voldoende ruimte (Foto: Joris van der Pijll)

‘Meteen opeten?’ vraagt Henri, ‘beetje suiker erbij?’ Over klandizie hebben ze hier geen klagen en ze zijn blij met een plek waar ze vooruit kunnen. Helaas was dat afgelopen jaar anders. ‘Van de dertig evenementen zijn er twee doorgegaan. We staan normaal bijvoorbeeld in Leiden, maar daar werd het in de winkelstraat te druk. We trekken normaal in het seizoen met ongeveer 20 attracties door Nederland, met de Nostalgische Kermis, ook hier in Oisterwijk wel bekend.’ Inwoners en bezoekers van Oisterwijk herinneren zich wellicht nog de 800-jarige stadsfeesten, en ook daarna met Koningsdag werd het nostalgische vertier naar Oisterwijk gehaald. Antieke draaimolens, miniatuur-attracties, de Kop van Jut, een orgel en oude woonwagen, en uiteraard deze oliebollenkraam stond er steevast bij.

Al reizende, met onder andere de eerdere prettige kennismaking met burgemeester Hans Janssen, kwamen ze dit najaar naar Oisterwijk. Zichtbaar tevreden staan ze tot en met 31 december dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur (weekenden tot 17.00 uur) voor u klaar met vers gebakken oliebollen. Even nostalgisch genieten. In een zak, of met een servetje voor wie niet wil wachten tot thuis…

Genoeg keuze, vers gebakken (Foto: Joris van der Pijll).meester,

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer