anytime

Oisterwijkse verkoopt 90 kilo aan chocoladeletters voor goed doel


Met haar 23 jaar heeft ze al heel wat van de wereld gezien. De bakkerij van bekende TV bakker Robért van Beckhoven in Oisterwijk, haar wereldreizen en banen in het buitenland, en ze ging ook op bezoek bij het goede doel waar ze zich afgelopen tijd voor heeft ingezet: Huize Anubhuti.

Erika Mol

Terug in Oisterwijk is er afgelopen weken 90 kilo chocolade doorheen gegaan en daarvan heeft de jonge patissier maar liefst 587 chocoladeletters gemaakt. In de werkplaats achter het huis bij haar ouders werden telkens een tiental mallen gevuld. Alles behalve een amateuristisch klusje; Erika studeerde Patisserie & Chocolaterie aan Ter Groene Poorte in Brugge. Op bestelling, door vrienden en bekenden, werden ze verkocht voor het goede doel. ‘Ik ben super trots om te mogen zeggen dat ik hiermee 1.600 euro heb opgehaald!’ Het geld gaat naar de stichting die in het beheer is bij haar ouders.

Stichting Aashiyana helpt bij de uitvoering van kleinschalige ontwikkelingsprojecten in de stad Indore in centraal India en draagt hiermee bij aan de verbetering van de sociaal-economische en sociaal-maatschappelijke positie van kwetsbare groepen. Huize Anubhuti is hiervan een prachtig voorbeeld. Dit tehuis vangt kinderen op met een verstandelijke en visuele beperking die zomaar op straat zijn achtergelaten.

Vakkundig worden de mallen gevuld

Het geld krijgt een directe bestemming en is bedoeld voor de bouw van een nieuw onderkomen. ‘Het gebouw waar ze nu inzitten is veel te klein. 1.600 Euro is een mooi bedrag, maar nog lang niet genoeg. En door corona liggen ook veel andere acties waarmee we geld op kunnen halen, helemaal stil.’

De oproep is duidelijk, kijk even op www.stichtingaashiyana.nl en doneer als je kan.