bosch car service

Mr. Frank Visser maakt gehakt van gedrag Gemeente Oisterwijk


Om letterlijk ziek van te worden. En het is niet de eerste en niet de enige keer dat Gemeente Oisterwijk inwoners uit hun woning zet, of dat probeert. Dit zonder uitzicht op een passende oplossing. Het is stress verhogend en zorgt voor een uitzichtloos leven. Oisterwijker Ruud vertelt er over bij Mr. Frank Visser (zie film).

Mr. Frank Visser luistert aandachtig naar het verhaal van Ruud (Bron: Fragment uitzending SBS6)

Sinds 2010 wonen Ruud en zijn vrouw in hun huidige woning, nadat zij eerst vanuit een recreatiepark moesten vertrekken. Wonen op een recreatiepark werd door de gemeente niet meer toegestaan. Gemeente Oisterwijk dwong hen het recreatiepark te verlaten en heeft hen verwezen naar hun huidige woning. Ruud moest van een bijstandsuitkering rondkomen en de gemeente heeft hen geholpen met juist deze woning. Dezelfde woning waarvan gemeente nu na tien jaar zegt dat wonen daar niet is toegestaan.

Het stel kreeg een jaar terug van de gemeente de opdracht binnen een jaar het woonhuis te verlaten, omdat het volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan met meerdere huishoudens op die locatie te wonen. Naast dit stel wonen er enkele jongeren. Mr. Frank Visser hoort het verhaal aan, en leest de brief van de gemeente voor. Hij maakt er zacht gezegd gehakt van. Gemeente zou de sloten komen vervangen als het stel niet vertrekt? Mr. Visser moet er om lachen.

Tegelijk is de TV rechter ook somber, want procedureel ziet hij geen kier. Gemeente Oisterwijk heeft als argument aan Mr. Visser aangegeven dat er geen bezwaar is gemaakt. Ruud heeft dat niet gedaan, omdat volgens de ambtenaar bezwaar maken geen zin zou hebben. Mr. Visser noemt het gedrag en advies van de ambtenaar schandalig, en adviseert om een kort geding aan te gaan om in ieder geval de gemeente te dwingen te voorzien in een vervangende woning, en het stel niet op straat komt te staan. Hij benadrukt: ‘dat mag niet gebeuren’.

Gemeente heeft alsnog hun zin gekregen; het stel is vertrokken en woont nu bij familie …

Een reactie op deze uitzending heeft Gemeente Oisterwijk desgevraagd niet gegeven.