koopzondag

Kerstactie Durendael Pimp je terras met een bijentuintje


Op donderdag 10 en vrijdag 11 december kunt u op 2College Durendael een terrastegel (40 x 60) inruilen voor een minituintje met bloeiende vetplantjes (sedum) voor de bodemprijs van 5 euro. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Kerstactie van Durendael.

De Kerstactie is een jaarlijkse traditie op Durendael waarbij leerlingen geld ophalen voor twee zelfgekozen goede doelen. Met de aanschaf van een bijentuintje steunt u Vereniging Kinderen en Kanker (VOKK) en Stichting You and me for Gambia. En u helpt de natuur een handje. Door volledige betegeling van tuinen en terrassen kan het regenwater minder goed de grond inzakken, waardoor verdroging op de loer ligt. Bovendien dragen de bloeiende sedumplantjes bij aan een betere bijenstand, waarmee u het groen in Oisterwijk een extra impuls geeft.

Alle beetjes helpen

Jasper plaatst een bijentuintje op de plek van een stoeptegel.

De verkoop van de bijentuintjes is een gezamenlijk initiatief van de Koploperstafel Oisterwijk en 2College Durendael om duurzaamheid in de regio te stimuleren. Het bijentuintje van 40 bij 60 cm past precies in de plaats van één betontegel, en alle beetjes helpen natuurlijk. Dus pak uw schop en breng één tegel naar Durendael. U krijgt er een prachtig tuintje voor terug en helpt twee fantastische goede doelen om de wereld weer een beetje beter te maken. Als dat geen mooie Kerstgedachte is?

Tuintjes ophalen
Uiteraard geheel coronaproof kunt u uw tegels inleveren op donderdag 10 december tussen 14.30 uur en 16.00 uur en vrijdag 11 december tussen 12.30 uur tot 14.00 uur aan de kraam voor de school. U ontvangt direct uw bijentuintje. Graag contant betalen (5 euro). Max 1 tegel (40 x 60) per adres of 4 kleinere stoeptegels.