baderie

Geef elkaar een muzieknootje*


Wat voor moois een coronawandeling al niet op kan leveren. Maartje Berns en Kathelijn van Dongen kwamen tijdens de coronawandelingen tussen de weilanden op het idee om ‘muzieknootjes’ te gaan verkopen. Ze openden de website www.muzieknootje.nl en legden de handelsnaam zorgvuldig vast.

Alle concerten van de Oisterwijkse sopraan Kathelijn van Dongen werden door Covid 19 geannuleerd. Op deze manier brengen Maartje en Kathelijn haar muziek op een ludieke manier aan het publiek.

Webshop vol concerten in een notedop

Beluister een concert vanuit het Lodewijkskerkje in Oisterwijk.

In eerste instantie wilden ze de nootjes toevoegen aan de borrel- en kerstpakketten. Dit kan nog steeds. Maar de geniale inval is inmiddels aan het pakket ontstegen. Je kunt voor 1,75 euro namelijk ook een muzieknootje apart bestellen (per 5 stuks). Ook kun je het nootje voor 2,95 euro in een cadeauzakje bestellen. ,,We hebben ook nog een luxe variant, met een mooie strik eromheen”, vertelt Maartje Berns. Dit allemaal verkrijgbaar op de webshop www.muzieknootje.nl

QR-code in de noot

Van buiten ziet het muzieknootje eruit als een gekleurde walnoot. Wie hem kraakt, treft alleen geen noot aan maar een QR-code. Scan hem en je krijgt een stemmig concert te horen van Kathelijn van Dongen, opgenomen in het Lodewijkskerkje in Oisterwijk. Begeleid door Sabine Verstijnen op harp zingt ze ‘Stille Nacht’ en de Schotse hymne ‘Auld Lang Syne’.

Noten kraken, vullen en weer sluiten…

Zorgatelier Walap

De walnoten worden mede gemaakt door Zorgatelier Walap in Oisterwijk. Een origineel muzikaal geschenk om je geliefden mee te verrassen. Ze zijn nog op voorraad voor de kerst en de dames bezorgen gratis in de buurt van Oisterwijk.

Ze zijn van plan het niet bij de kerstrelease te laten. In januari blijven nootjes verkrijgbaar met Auld Lang Syne en een mooie vervanger voor Stille Nacht. De muzieknootjes met daarin het Ave Maria zijn al in de maak. En er komt uiteraard een heuse Valentijnsnoot in februari. Binnenkort hierover meer.

 

* Uitleg over de ster in de titel leest u in onze Disclaimer