ondernemers

Diefstal en pogingen daartoe bij Lidl Oisterwijk door AZC bewoners toegenomen


Naar aanleiding van berichten in de media van afgelopen maand, is er ook informatie gekomen vanuit de Lidl aan de Gemullehoekenweg dat winkeldiefstallen aldaar weer zijn toegenomen. Het zou volgens getuigen grotendeels gaan om mannen, woonachtig op het AZC in Oisterwijk.

De Lidl supermarkt in Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Zo waren er afgelopen vrijdag 11 december verdeeld over de dag vijf mannen met rugtassen. Kassamedewerkers controleren de rugtassen en geven bij het aantreffen van goederen de persoon kans hiervoor alsnog te betalen. Rond 18:15 uur moest de politie er aan te pas komen, omdat een van hen weigerde de aangetroffen winkelwaar alsnog af te rekenen. Rond 19.00 uur was de politie ter plaatse. Op dat moment werden door een kassamedewerker spullen aangetroffen in de rugtas van een andere man.  Beide mannen zijn door politie aangehouden.

Het aantal winkeldiefstallen, of verdenking daartoe, komt laatste weken vaker voor bij deze supermarkt. Het is daarom dat strikt tassencontrole wordt toegepast. De politie wordt alleen ingeschakeld als de ‘klant’ in kwestie niet wil afrekenen.

Exacte cijfers van afgelopen periode zijn nog niet bekend. We gaan deze opvragen en informatie hierover volgt zodra we dat inzichtelijk kunnen maken.