lezing goed oud worden

December weer Dag van de Dialoog in Oisterwijk


Het was even wennen, Oisterwijk organiseerde vorige maand voor het eerst online dialogen in de Week van de Dialoog.

Er zijn twee online dialogen georganiseerd waarbij verschillende mensen aanschoven. Een enkeling ontving persoonlijke hulp thuis om zoom te installeren en werd via de telefoon ingefluisterd hoe men kon inloggen. Iedereen kon meedoen en als organisatie boden we extra mogelijkheden voor diegenen die digitaal nog geen ervaring hadden met zoom. Wat de deelnemers aan de dialoog deelden over de online dialoogervaring, was dat ze blij waren dat het toch had plaatsgevonden en dat ze het heel fijn vonden om in deze uitdagende tijden samen in dialoog te gaan.

Ware Vrienden

Het enthousiasme was zo groot dat een volgende online dialoog alweer gepland staat voor zondagochtend 13 december van 10.00-11.30 uur en de eerste 6 aanmeldingen zijn alweer binnen. Dit keer met het thema ‘Ware Vrienden’. Iedereen kan deelnemen, ervaring is niet nodig. Wilt u zich aanmelden, ga dan naar www.oisterwijkindialoog.nl of bel 06-43436426 (Yvette).

Kinderdialoog

Kinderen van Petje Af in dialoog met de wethouder (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Er was dit jaar ook een Kinderdialoog, met zes kinderen van Petje Af Oisterwijk. Dion Dankers is een dialoogbegeleider van het eerste uur van Oisterwijk in Dialoog en hij had aan alles gedacht: in plaats van koffie en thee, stond er ranja, appelsap en snoep klaar voor de kinderen. En het gedicht ‘Luister’ dat vaak wordt voorgelezen tijdens de dialoog had hij speciaal voor de kinderen aangepast. Inmiddels is er een wachtlijst van maar liefst 20 kinderen voor kinderdialogen. Op 23 december is de tweede kinderdialoog. Kinderen aan het woord over de dialoog: “Het was heel erg leuk. Dion heeft ons gevraagd wat wij zouden doen als we burgemeester van Oisterwijk zouden zijn. En hij is ook bij ons op school geweest en dat was ik vergeten,” aldus Vicemilda met veel gegiechel, want ze schaamde zich er een beetje voor dat ze de wethouder niet herkende. En “ik wil ook nog een keer meedoen”. Yazan zei tegen met name de andere jongens: “Er komt een Piet de Visser-veldje in Oisterwijk. Dion gaat ons helpen en wij moeten heel veel handtekeningen verzamelen”. Ammar: “Mijn zusje was jaloers. Die wil ook een keer meedoen. En ze wil de burgemeester ontmoeten”. Mohammed: “De wethouder gaat met ons naar het bos en daar gaat hij papier en plastic met ons prikken”.

DTZ logo low