bosch car service

Dai Dai N’tab naar WK


Dai Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen heeft zich gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap 500 meter.

Tijdens het WK Kwalificatie Toernooi werd de schaatser van profploeg Jumbo-Visma op tweede kerstdag met zijn tijd van 34.71 tweede achter zijn ploeggenoot Kai Verbij.

Dai Dai N’tab, aan de start van zijn eerste rit over 500 meter.

Voor de Nederlandse topschaatsers was het rond de kerstdagen in Heerenveen gehouden WK Kwalificatie Toernooi allesbepalend voor de rest van het vreemde schaatsseizoen. Tijdens dit toernooi werden namelijk de startbewijzen voor de in de eerste maanden van 2021 te houden wedstrijden om de wereldbeker en het WK afstanden verdeeld. Voor schaatsers die zich niet voor deze wedstrijden wisten te kwalificeren zijn er in 2021 waarschijnlijk geen wedstrijden meer. Per afstand konden er drie startbewijzen voor het WK afstanden worden verdiend.

De strijd om de WK-plekken voor de 500 meter ging over twee ritten. De resultaten van deze twee ritten werden deze keer echter niet bij elkaar geteld, maar de snelste van de twee tijden was bepalend voor de eindstand. In de eerste rit over 500 meter was Dai Dai N’tab, na de snelste opening van de dag in 9.58, met een tijd van 34.71 seconden de snelste voor Ronald Mulder (34.91), Hein Otterspeer (ook 34.91) en Kai Verbij (34.93). Tijdens de tweede rit wist van de toppers alleen Kai Verbij zijn tijd van de eerste rit te verbeteren. Met 34.63 ging hij Dai Dai in het klassement voorbij. Met 9.63 opende Dai Dai in zijn tweede rit ook weer supersnel en zijn eindtijd van 34.86 was in de tweede omloop goed voor de tweede plaats ruim voor Ronald Mulder die 34.95 reed. Hein Otterspeer kwam in de tweede rit ten val. Samen met Kai Verbij en Ronald Mulder kwalificeerde Dai Dai zich voor de 500 meter tijdens de Wereldkampioenschappen Afstanden die van 11 februari tot en met 14 februari wegens Corona ook weer in de schaatsbubbel in Heerenveen zullen worden gehouden.