anytime

Beeldbank Oisterwijk: Sinterklaas bij oma


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Sinterklaas bij oma Schilders

Sinterklaas bij Oma Schilders (Fragment uit de film van Peter Deen)

Dwalen uw gedachten ook weleens af naar de Sinterklaastijd uit uw jeugd waar u nog even langs mocht bij oma omdat de Goedheiligman daar ook op de tafel had ‘gereeën’? Dat laatste woord rekenen we tot ‘Goed Oisterwijks’. Met de beelden die Peter Deen midden jaren zestig schoot kunnen we een moment terug naar de nostalgische huiskamersferen van destijds. Sinterklaas is in het land, kleinkinderen van oma Schilders-de Jong spoeden zich naar de Burgermeester Canterslaan en later naar de duplexwoning op de Tilburgseweg waar de Sint iets leuks en iets lekker heeft gebracht. Daarna snel naar huis want daar doet de Sint het nog eens dunnetjes over voor het eigen gezin!