baderie

75 Kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Oisterwijk


De politie ontving een anonieme melding over een mogelijke handelaar in vuurwerk. Daarop bezochten agenten maandagavond 21 december de desbetreffende woning in Oisterwijk en stuitten op 75 kilogram vuurwerk.

Illegaal vuurwerk wordt in beslag genomen (Foto ter illustratie: Politie Groene Beemden)

De 31-jarige bewoner legde direct een verklaring af. Het vuurwerk, waaronder illegale cobra’s, vlindermatten en 100.000 klappers, is in beslag genomen.

Hoeveel vuurwerk mag ik bezitten?
U mag het hele jaar maximaal 25 kg F2 vuurwerk op een niet voor het publiek toegankelijke plaats bewaren/opslaan. U mag vuurwerk dit jaar echter niet afsteken vanwege het tijdelijke (eenmalige) vuurwerkverbod (met uitzondering van kindervuurwerk categorie F1, ook wel fop- of schertsvuurwerk genoemd).

Mag ik vuurwerk bewaren tot volgend jaar?
Heb je al vuurwerk in het buitenland gekocht, dan mag je maximaal 25 kilo thuis bewaren tot volgend jaar. Maar alleen vuurwerk van de 2e categorie! Vanaf 1 december 2020 is namelijk al het knalvuurwerk (waaronder vuurpijlen, knalstrengen en singleshots) verboden. Volgend jaar mag dit vuurwerk niet meer afgestoken worden.