glasvezel

Zwaai even naar de strooiwagen!


Een strooiwagen door de straat, vandaag?

Vandaag rijden er strooiwagens door de straat (Foto: Gemeente Oisterwijk)

Ja, vandaag rijden er strooiwagens door de straten en u mag zwaaien; een duim omhoog met glimlach is ook goed!

De chauffeurs testen op de gehele strooiroute het materieel dat we van Gemeente Haaren naar Oisterwijk komt. Een waardering voor de medewerkers van de buitendienst, die straks bij nacht & ontij de kou trotseren, zullen zij vast waarderen!

 

En zo komt ook de brandweer van Haaren bij Oisterwijk. Wat meteen ook een samenwerking tot stand heeft gebracht tussen beide veiligheidsregio’s. Voorheen lag de grens tussen Oisterwijk en Haaren; die grens is nu verschoven. Maar ook de samenwerking tussen beide regio’s moet straks beter gaan, bijvoorbeeld bij inzet van brandweerlieden uit buurgemeentes. Burgemeester Hans Janssen juicht die ontwikkeling toe: “Er worden afspraken gemaakt over het regulier uitrukken op elkaars grondgebied. Op basis van een zogenoemde ‘interregionale kazerne volgorde tabel’ worden de eenheden gealarmeerd die het snelst ter plaatste kunnen zijn. Voor inwoners die snel hulp nodig hebben mogen regiogrenzen geen belemmering zijn”. Die regiogrenzen waren dat in het verleden duidelijk wel. Brandweer kwam uit Breda en Roosendaal, in plaats van bijvoorbeeld Helvoirt.