banner

Weer een incident op AZC Oisterwijk


Donderdagavond zijn er zeven politiewagens en een ambulance naar het AZC in Oisterwijk gereden. Meerdere inwoners hebben er melding van gemaakt.

Een flinke hoeveelheid hulpdiensten voor een incident op AZC Oisterwijk (Foto: Toby de Kort)

Op het AZC was een bewoner in dermate verwarde toestand dat deze vernielingen heeft aangebracht en zichzelf heeft verwond. De verwarde man is naar het ziekenhuis overgebracht. Normaal komen er bij incidenten op het AZC meestal 3 of 4 politiewagens; deze keer waren dat er 7. Blijkbaar was er bij het incident dermate onrust dat extra inzet nodig was, of verwacht kon worden. Bewoners langs de straten richting het AZC hebben bezwaar tegen de intensiteit en het aantal hard rijdende politiewagens door hun straten.

Eerder dit jaar ging het stukken beter op en rond het AZC; laatste tijd is het aantal meldingen weer toegenomen. Wat daarvan de oorzaak is, is niet bekend. Enkele jaren terug was er dermate veel overlast dat overwogen werd het AZC te sluiten. Door een strengere aanpak van overlastgevers werd dat voorkomen.

Lees meer berichten over AZC Oisterwijk.

Ambulancepersoneel ontfermt zich over de verwarde man (Foto: Toby de Kort).