baderie

Toch een intocht van Sinterklaas door Haaren


Vanwege de nieuwe coronamaatregelen zal het sinterklaasfeest plaatsvinden op zondag 15 november, met dit  jaar een alternatief programma.

De burgemeester (links) heet Sinterklaas welkom in Haaren (Foto’s Michelle Bosmans).

Sinterklaas wil graag alle kinderen zien. Hij zal daarom vanaf 13.00 uur een route door het dorp rijden met enkele pieten, waarbij ouders en kinderen op gepaste afstand naar de Sint kunnen zwaaien. De route zal live te volgen zijn via de Facebookpagina Sinterklaas Haaren met commentaar van Vlogpiet. De route volgt na aanmelding; dit kan tot 10 november.

Er wordt langzaam gereden, niet gestopt en er wordt geen strooigoed uitgedeeld. Het is de bedoeling dat ieder gezin bij zijn huis blijft en dat de stoet niet wordt gevolgd. De route wordt bepaald op basis van aanmelding, zodat Sinterklaas niemand vergeet. Alle kinderen krijgen een plekje op de route en voor lastiger te bereiken locaties neemt de organisatie even contact op. Er wordt ook een kleur- en tiktok-wedstrijd georganiseerd. De kleurplaat zal spoedig in het Haarens Klokje en op Facebook verschijnen, of is af te halen bij AH en Jumbo.