banner

Ook voor mensen met een buitenlandse achtergrond: Ga stemmen!


Zelf staat ze ook bij een van de partijen op de kieslijst, maar daar gaat het niet om. Rachida Hajaa is duidelijk: ‘Als je verandering wilt moet je stemmen. Niet stemmen is niets zien’.

Rachida Hajaa roept op te gaan stemmen.

Rachida werkt in de thuiszorg en is bijna 30 jaar getrouwd met Mohammed. Ze heeft 2 volwassen zoons en een dochter. Sinds haar komst naar Nederland vanuit Marokko in 1992 is ze vrijwilliger, zoals bij Contour de Twern. Ze werkt mee aan de Kletstafel van Erik en Karin Rentmeester, helpt bij de organisatie van Internationale Vrouwendag en de Kookworkshops waar mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten bij het koken. Ze zou graag zien dat er meer aandacht is voor de problemen van mensen met een buitenlandse of andere culturele achtergrond. ‘De discussie gaat nu vaak alleen over het AZC. Ik denk dat we ook over de problemen van mensen met een andere culturele achtergrond moeten praten’.

Ze merkt dat mensen met een buitenlandse en andere culturele achtergrond weinig gaan stemmen en dat vindt ze jammer. Haar oproep is duidelijk: ‘Ga stemmen op 18 november. Iedere stem telt!’ De partij waar u voor kiest maakt niet uit, iedere inwoner is vrij te stemmen op de partij die het beste bij hem of haar past.