baderie

Ook dit jaar Sinterklaasactie Zonnebloem Moergestel


Zeker nu is een warm hart onder de riem belangrijk voor onze medemensen. Met de Sinterklaasactie “Zon in de schoorsteen” hoopt de Zonnebloem Moergestel dan ook zeker dit jaar weer veel mensen te verrassen. Met inachtneming van regels kunt u samen met hen mensen aan de deur zeker blij maken! Doet u mee?

Eén van de vele activiteiten van de Zonnebloem Moergestel is het organiseren van de actie ”Zon in de Schoorsteen”. Deze activiteit bestaat al 30 jaar! De organisatie verrast hiermee een zieke, eenzame of gehandicapte dorpsgenoot met Sinterklaas. In tegenstelling tot enkel de doelgroep (mensen met een lichamelijke beperking van 18 jaar en ouder) geldt voor Zon in de Schoorsteen ook het blij maken van iemand die het afgelopen jaar heel veel narigheid heeft ervaren en een hart onder de riem wel kan gebruiken. Daarnaast verdient ook een mantelzorger aandacht. Zeker dit jaar, nu er door Corona méér eenzaamheid is, er méér ernstig zieken zijn of zelfs sterfgevallen, kan deze Sinterklaasactie extra veel betekenen. Niet alleen voor ouderen; ook kinderen en jongeren komen in aanmerking.

Presentje

Het resultaat van vorig jaar…

De Zonnebloem vraagt u om anoniem een sinterklaaspresentje te maken. Dit pakje zal in de week van 5 december door een vrijwilliger van de Zonnebloem worden bezorgd. Het gaat om een aardige attentie, een verrassing of een nuttig cadeautje wat gezellig is verpakt. Het is beslist niet de bedoeling er een kostbaar geschenk van te maken. Centraal staat, door dit vriendelijke gebaar, de medemens te laten merken dat hij of zij erbij hoort. U kunt het pakje natuurlijk ook samen met (klein-)kinderen maken. En wanneer u er een gedichtje of kindertekening bijvoegt is het helemáál compleet.

Aanmelden
Het is ook mogelijk dat u zelf iemand ként waarvan u vindt dat die in aanmerking komt voor een sinterklaasattentie. Ook wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent voor die persoon iets te maken, laat het aub weten! Neem voor vragen of aanmelding dan vóór 9 november bij voorkeur tussen 18.00 uur en 19.00 uur contact op met Petra Verheijen (tel. 013-5132351 of 06-49080584), Lies Jansen (tel. 013-5132213) of Agnes van Grinsven (tel. 06-27360084).

DTZ logo low