lezing goed oud worden

Oisterwijk trilt ook op straat


Niet alleen langs het spoor, ook langs in dit geval de Gemullehoekenweg in Oisterwijk hebben inwoners last van geluid en trillingen, veroorzaakt door overmatig verkeer. Wethouder Dion Dankers heeft hierover van inwoners een petitie ontvangen.

‘Wij, bewoners van de Gemullehoekenweg in Oisterwijk, pleiten voor een herinrichting van onze woonstraat. De Gemullehoekenweg is een doorgangsroute die niet alleen gebruikt wordt naar de recreatievoorzieningen in de bossen, maar ook als sluiproute naar de regio Eindhoven. Wij zien de problemen jaarlijks toenemen. Het gaat dan om heel veel verkeer, waaronder vrachtwagens, landbouwvoertuigen met aanhangers en busjes met aanhangers vol met los bouwafval, tuinafval, zwaar gereedschap, etc. Al dit verkeer maakt een enorme herrie over deze klinkerweg. De straat zit vol kuilen, we vermoeden door verzakkingen van het zware verkeer op de zandondergrond. Dit zware verkeer veroorzaakt op zijn beurt weer trillingen in de huizen en daarmee begint een grotere ellende: scheuren in de woningen die jaarlijks groter worden!’

Nelleke van Wijk geeft de petitie over aan wethouder Dion Dankers.

De drukte neemt toe en men ziet daarmee ook de verkeersveiligheid dalen. ‘De combinatie van het te hard rijdende verkeer en de recreatieve (elektrisch rijdende) fietsers en de fietsende schoolkinderen, beneemt ons regelmatig de adem. Het gaat vaak net nog goed. Daarbij komt dan nog de ervaring van eenieder van ons dat het steeds moeilijker wordt om over te steken, met de fiets of met de auto of lopend om weer bij je huis te kunnen komen.’

Totaal 44 bewoners vragen onder andere om een 30 km zone met aanpassingen in de straat zoals versmallingen en asfaltering. een bij de bewoners gehouden enquête onderschrijft de ervaringen van de inwoners. Namens hen Fam. van der Linden – Becx, Fam. Janssens en Fam. Velders – van Wijk.