bosch car service

Nieuw boek over Oisterwijks gastjes (+ Film)


Zaterdagmorgen is een nieuw boek gepresenteerd door Oisterwijker Ad van den Oord: De Gastjes.

Het eerste exemplaar van De Gastjes is voor Dorus van den Oord (foto: Katrine de Vries)

Ad van den Oord heeft het eerste exemplaar van zijn boek De Gastjes uitgereikt aan zijn zoon Dorus. Volgens Van den Oord, die twintig jaar aan het boek werkte, is er een ‘last’ van zijn schouders gevallen nu hij de intrigerende en ontrafelde geschiedenis van zijn oma Janske Rokven in De Gastjes heeft doorgegeven aan de volgende generatie. Vanwege corona kon de geplande boekpresentatie helaas geen doorgang vinden. Dat gemis wordt echter goedgemaakt door de fraaie promotiefilm die Oisterwijk in Beeld maakte over De Gastjes, met glansrollen voor Gemma Copal (als Janske Rokven) en Peter Deen (als Janus Rokven).

Het boek De Gastjes is vanaf nu voor 19 euro te koop bij de uitgever Het Kwartier van Oisterwijk  en in de Oisterwijkse boekhandels, bij Novy Moergestel en Livius te Tilburg.