lezing goed oud worden

Kinderen Petje Af in dialoog met de wethouder


Deze week was de eerste kinderdialoog van Oisterwijk in de Raadzaal met 6 kinderen van Petje Af. Wethouder Dion Dankers was dialoogbegeleider en met elkaar spraken zij over ‘Hoe ziet het leven er na de coronacrisis uit?’

Kinderen van Petje Af in dialoog met de wethouder (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Bij de kennismaking vertelden de kinderen wat ze vonden van de maatregelen. Dat leverde al veel gespreksstof op! De kinderen misten het knuffelen met de mensen van wie ze het meest houden. Ze deelden hun ervaringen tijdens deze crisis, maar spraken vooral ook over de positieve dingen van de coronacrisis. Lief zijn voor anderen krijgt nu een veel grotere betekenis en de aanwezige jongens deelden vooral hun verhalen over het voetballen met vriendjes.

Tot slot mochten ze hun wens aangeven als ze na de coronacrisis burgemeester zouden zijn:  Feesten, knuffelen, geen afstand en heel veel plezier maken!  Naast het feesten willen ze ook een Cruyff-court in de Waterhoef. En ze willen dat iedereen beter omgaat met (plastic) afval . Of je gaat recyclen of je gooit je plasticflesje in de vuilnisbak. Dit vond wethouder Dion Dankers zo’n mooie inbreng dat hij samen met de kinderen van Petje Af als echte zappers zwerfafval gaat opruimen!

Klik hier, als je meer wil weten over Petje Af!

DTZ logo low