koopzondag

Is het nou wel of geen Black Friday in Oisterwijk?


Gemeente waarschuwt weg te blijven van deze koopjesdag; de gezamenlijke winkeliers hadden juist al afgezien van deze topdag!

 

Het centrum van Oisterwijk, half november 2020 (Foto: Joris van der Pijll).

De winkeliers in Oisterwijk doen hun best zo veel mogelijk klanten verspreid te ontvangen, en geven met hun winkelinrichting allerlei aanwijzingen aan hun bezoekers om afstand te houden. Tegelijk hebben ze, wetende dat de weken voor Sint en Kerst druk zijn, alle inwoners met advertenties opgeroepen verspreid te komen. Geen Black Friday dit jaar; maar een hele maand november, en ook vast en zeker in december alle tijd om uw aankopen te doen, ook met aanbiedingen.

Druk?

De overheid, en ook de burgemeester heeft de winkeliers gevraagd maatregelen te nemen in hun winkels, maar doet dat buiten op straat niet. Geen aanwijzingen en geen aangepaste straatinrichting om winkelend publiek wat extra ruimte te geven. De redactie van PIT Onderzoek was daar afgelopen week weer duidelijk over. Volgens de burgemeester echter, ‘is het niet druk in het centrum van Oisterwijk’. Toch komt er deze week, namens de burgemeester, een oproep vanuit de gemeente: ‘Rond Black Friday, ga op een rustig moment,¬† zo spreiden we de drukte.’

Beide boodschappen, hoewel tegenstrijdig, hebben ook een overeenkomst:

Koop lokaal, en doe dat op een rustig moment!

De advertentie van de gezamenlijke winkeliers