koopzondag

Interactieve kaart voor landschap in Haaren en Oisterwijk


Liefhebbers van de natuur kunnen vanaf nu met het nieuwe platform ‘Ontdek de Natuur’ ideeën opdoen om er dichtbij huis op uit te gaan en het landschap en erfgoed te beleven.

Onder andere de Leemputten bij Udenhout, Landgoed Nemerlaer in Haaren en de Oude Hondsberg en het Galgeven in Oisterwijk zijn op de kaart terug te vinden. Met informatie over flora en fauna, bezienswaardigheden, routes en kinderactiviteiten. Vooral de 360⁰-tours vallen op: Vanachter de computer of tablet kun je rondkijken op plekken waar je normaalgesproken niet kan komen. Het nieuwe platform is sinds vandaag te bereiken via brabantslandschap.nl/ontdek-de-natuur.

Luie stoel
De interactieve kaart start met negen gekleurde regio’s, verspreid over heel Brabant. Iedere regio kenmerkt een deel van het Brabantse landschap. Bijvoorbeeld ‘Ten oosten van Tilburg’, De Kempen, Het Groene Woud of Maas & Peel. Wie op zo’n regio klikt, wordt toegesproken door de boswachter. Hij nodigt je uit om -met de computermuis of door te ‘swipen’- rond te kijken in de 360⁰-weergave. Met filmpjes en foto’s word je vanuit je luie stoel zo de natuur in getrokken.

Informatie en recreatie
Binnen de negen regio’s zijn de afzonderlijke natuurgebieden te raadplegen. Hier worden excursies aangekondigd en kun je het laatste nieuws lezen. Via de legendaknoppen maak je bezoekerscentra, erfgoedlocaties en horecagelegenheden zichtbaar op de kaart. De wandel-, fiets- en rolstoelroutes zijn te downloaden voor gps of smartphone. En ook voor kinderactiviteiten is er een speciale knop. Hier vind je zowel georganiseerde activiteiten bij een bezoekerscentrum of infopunt, als beleefroutes die je zelf met de kinderen kunt doen. Op de kaart komen automatisch de parkeerplaatsen bij de natuurgebieden in beeld. Handig om direct naar je bestemming te navigeren!

Kaart in beweging
De komende maanden wordt de interactieve kaart van Brabants Landschap verder uitgebreid. De routes worden aangevuld, er komen nieuwe bezienswaardigheden en activiteiten bij en informatie over werkzaamheden in de natuur is er straks ook op te vinden. De 360⁰-belevingen worden uitgebreid met nog meer video’s en foto’s. De kaart blijft als het ware in beweging en is steeds weer de moeite waard om te raadplegen als je er op uit wil in de natuur dichtbij huis.