bosch car service

Film: Uitslag Oisterwijkse schrijfwedstrijd


In een nieuwsvideo vanuit de KVL, vertelt de organisatie wie de winnaar is van de Oisterwijkse Schrijfwedstrijd.

De wisselbokaal van de Oisterwijkse schrijfwedstrijd (Foto: Joris van der Pijll)

Bij wie mag de wisseltrofee – De Vogelverleider – een heel jaar lang op de vensterbank in de klas staan? Aan wie draagt de winnares van 2019, Sara Augustijn, de trofee over? Sara vertelt in onderstaande filmpje dat Tim uit groep 7 van de Kikkenduut op de derde plaats staat, Babette uit groep 7 van De Coppele komt op twee, en groep 7 en 8 van Bienekebolders zijn op de eerste plaats geëindigd. De wisseltrofee werd hierna naar Moergestel gebracht.

Schrijfwedstrijd

Voor de achtste keer werd afgelopen oktober een schrijfwedstrijd gehouden voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen van Oisterwijk en Moergestel. Veertien klassen dongen mee naar de eerste prijs voor het beste verhaal van 2020.

De groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Oisterwijk kregen, als introductie voor de schrijfwedstrijd, een workshop creatief schrijven  aangeboden door de Bibliotheek Oisterwijk en Moergestel. Veertien inzendingen, veertien spannende en fantasierijke verhalen rondom het Boekenweekthema ‘En toen’ waren het resultaat. De jury, waaronder ook Sara Augustijn, de winnares van vorig jaar, bogen zich over al die reizen naar het verleden, en Sara mocht afgelopen donderdag het juryrapport, de wisseltrofee en de bijbehorende prijs (een uitstapje voor de hele klas) uitreiken aan de winnaars van De Bienekebolders, voor hun verhaal ‘De tijdmachine’.

Marya Hüsstege en Sara Augustijn

De wisseltrofee is een Vogelverleider. Dit is een verwijzing naar het sprookjesboek ‘De vogelverleiders van Heukelom’, geschreven door voormalig Oisterwijker Kees van Dongen, bedenker van de schrijfwedstrijd. De Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur, die naast de schrijfwedstrijd ook verantwoordelijk is voor de jaarlijkse uitreiking van de lokale cultuurprijs, is sinds kort opgegaan in de Stichting Oisterwijk Verbeeld(t), de organisatie die o.m. Beeldbank Oisterwijk beheert.