banner

De leukste foto van de verkiezingscampagne


Deze woensdag verkiezingen! Precies in het midden van de week sluiten de partijen hun campagne; vanavond ook de stembussen. We gingen samen met de partijen op zoek naar ‘de leukste foto’.

De ‘nieuwe’ gemeente wordt gevormd samen met de inwoners van het dorp Haaren, na de opsplitsing van hun gemeente. De inwoners van de dorpen Esch, Biezenmortel, Helvoirt en Haaren sluiten ieder bij een andere gemeente aan; Haaren bij Oisterwijk. Afgelopen maanden hebben de politieke partijen veel werk verzet om de politici uit die verschillende dorpen te herverdelen. Bestaande politieke partijen kregen er collega’s bij uit Haaren. Soms werden partijen samengevoegd, in andere gevallen kamen er nieuwe politiek geïnteresseerden op de kieslijst te staan.

Veilig

Deze week is de slotfase van de campagne. Posters werden geplakt, borden geplaatst, interviews bij de lokale omroepen, debat op TV en op social media, advertenties, flyers, programmaoverzichten, stemwijzer, … Alle partijen hebben samen met de lokale media hun best gedaan de inwoners zo goed mogelijk te informeren waar zij voor staan, en uiteraard ook om uw stem te winnen. Nu is het moment gekomen om met spanning af te wachten wat er uit die stembus rolt. Het was een coronaveilige campagne, en zo ook een coronaveilige stembus, zo heeft de burgemeester en zelfs minister Ollongren ons verzekerd!

Uitslagen

Uiteraard brengen wij u zodra dat kan een overzicht van de uitslagen van de verkiezingen, even later de nieuwe zetelverdeling én vervolgens ook de reacties van de partijen op hun aanwinst voor de raad. Na volgende week volgen de gebruikelijke onderhandelingen voor een coalitie, worden wethouders voorgesteld en vormt zich een nieuwe gemeentepolitiek en gemeentebestuur. Per 1 januari is dat formeel het geval; dan is de herindeling definitief. 4 Januari vergadert de nieuwe gemeenteraad voor het eerst, na de formele vorming van de nieuwe gemeente.

De leukste

Maar voor nu op willekeurige volgorde, eerst een paar leuke sfeerbeelden van de lokale kandidaten, die afgelopen weken hun best hebben gedaan in hun campagnes, en daar leuke momenten hebben meegemaakt!

Blijkbaar is Marieke Moorman zo geliefd, dat de poster tot een verzamelobject is verheven. Geen nood: Ook onder de steeds weer verwijderde posters bleef de boodschap: PGB blijft plakken!

 

PRO ziet liever niet meer posters van Marieke, maar wel meer bloemetjes, daarom van hen wat zaadjes!

 

Gortie Bekkers was op pad voor Algemeen Belang, en trof een brandende vuilnisbak. Vliegensvlug geblust! Ook brandjes blussen past bij de taken van potentiële raadsleden!

 

Anne Cristien Spekle en Patrick Simons kregen van geen campagneauto, maar een ‘paard van de zaak’ om, onder het genot van een heerlijk zonnetje, de VVD te promoten!

 

Stem WIJ! voor jezelf, met liefde, in dit geval liefde voor carnaval, het was 11-11 exact om 23.23 uur. Alaaf!

 

Myrte Hesselberth van PRO ‘omarmde D66 liefdevol met een ‘slotje’! ‘Ja natuurlijk fietsen we samen door het dorp, maar wel los van elkaar’, moet Jan van Ginneken van D66 gedacht hebben. Betonschaar doet wonderen!

 

Met de tractor gingen de CDA’ers ‘On Tour’. Helaas, bandenpech. Guus Mulders, niet voor een gat te vangen, trok de karavaan weer vlot. Handen uit de zakken, en snel een nieuwe halen!

Van wie was de leukste? U mag het zeggen. Reageer op onze Facebookpagina Klik hier!