glasvezel

Beeldbank Oisterwijk: Sinterklaas is druk druk druk


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Sinterklaas in voorgaande jaren

Sinterklaas is druk, druk druk! (Fragment ui de film van Oisterwijk in Beeld).

Het zit de Goedheiligman niet mee. Natuurlijk zet hij voet aan wal in Nederland dit jaar maar het zal allemaal wel wat ‘anders dan anders’ zijn. Samen met zijn nieuwe medewerkers moet ook hij op afstand blijven van andere mensen om zich tegen misschien ziek worden te beschermen. Wat een geluk dat de camera in de voorgaande jaren héél veel meedraaide als de Sint zijn intocht deed in het voor hem al vele decennia gastvrije Oisterwijk. Kijk nog eens gezellig mee naar de intocht van vorig jaar! Het was een krachttoer van ‘Oisterwijk in Beeld’: de Sinterklaasintocht van Oisterwijk registreren en deze, gelardeerd met een zwarte pietenavontuur, nagenoeg direct na de intocht online hebben staan! Sinterklaas heeft de pieten Bossebollie en Pepperoni de opdracht gegeven héél goed op de tijd te letten. Laat dát nou net de oorzaak ervan zijn dat ze de trein missen, alle zeilen moeten bijzetten en via dorpse karakters als de Döllekeswachter, de Brandwachter, Kee Krul en Gradje uiteindelijk – een ietsepietsie aan de late kant – de Sint bereiken.