anytime

Beeldbank Oisterwijk: Sinterklaas in Haaren


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Sinterklaas in Haaren

Sinterklaas in Haaren (Fragment uit de film)

Oisterwijk heeft een fantastische Sinterklaastraditie! Je zou haast vergeten dat de Goedheiligman uiteraard ook alle tijd neemt om andere plekken in Nederland uitgebreid aan te doen. Ook in de kernen Moergestel en Haaren wordt hij al vele tientallen jaren hartelijk ingehaald. Als er nu toch eens een 8mm-filmer was geweest die dát had vastgelegd! Die was er en zelfs iemand die het zich permitteren kon in kleur te filmen. Zo komt het dat we nog altijd het venster op het verleden kunnen openen richting 1969 en zien hoe de Sint, gezeten op een prachtig donker ros met gouden mijter, gastvrij onthaald wordt door de Haarense bevolking.