ondernemers

Beeldbank Oisterwijk: Ben Hüsstege Antiek in Haaren


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Nostalgische zwartwit-film over Ben Hüsstege

Het pand van Ben Hüsstege Antiek in Haaren (Fragment uit de film)

Haaren en Oisterwijk smelten samen. Vanzelfsprekend is het de bedoeling dat op BeeldbankOisterwijk op den duur ook Haarens filmmateriaal te vinden zal zijn. Is er dan nu nog helemaal niks te vinden? Natuurlijk wel! Deze film bijvoorbeeld, 6o jaar terug gemaakt met een filmisch inzicht dat zelfs nu nog niet zou misstaan en van een prima beeldkwaliteit. Een béétje een reclamefilm is het wel maar toch… Antiquair Ben Hüsstege liet zijn dag vastleggen terwijl hij op zoek gaat naar bijzondere vondsten, deze aankoopt en later tussen antiquiteiten en nostalgia aan de liefhebber brengt. Emil Hüsstege heeft het een stille film gelaten, zelfs geen ondersteunend muziekje. De beelden moeten dus het werk doen. Afijn, opnieuw een kans om 60 jaar terug even naar hier te halen!