banner

30 Jaar Zonnebloem Moergestel


30 Jaar actief met het organiseren en uitvoeren van zeer diverse activiteiten voor haar gasten; bewoners uit het dorp die niet meer, of moeizaam, zelfstandig deel kunnen (gaan) nemen aan allerlei activiteiten in Moergestel of erbuiten.

Een cadeautje voor alle deelnemers.

Helaas heeft het Corona virus ons dit jaar allemaal beperkt in het organiseren van en deelnemen aan activiteiten. Daardoor heeft ook de Zonnebloem dit jaar minder voor haar gasten kunnen betekenen. De maatregelen van het RIVM, die ons allen zijn opgelegd in deze, zorgden ervoor, dat het jubileum van de Zonnebloem, dit jaar in oktober, niet gevierd kon worden. Uiteraard liet de organisatie haar het 30-jarig jubileum niet zomaar voorbij gaan. De vrijwilligers brachten namens de Zonnebloem Moergestel bij alle gasten persoonlijk een presentje. Dit presentje is een uiting van de saamhorigheid en verbinding van de Moergestelse gemeenschap. Eigen ondernemers hebben hieraan een bijdrage geleverd, evenals de Moergestelse schoolkinderen van de Bienekebolders. Ze hebben maar liefst meer dan 100 tekeningen gemaakt; een geweldig mooi teken van verbinding binnen ons dorp! In de week van het jubileum zijn de vrijwilligers bij alle, meer dan 100, gasten persoonlijk het presentje gaan overhandigen.
Daarnaast heeft MTV in de tv-uitzending van 29 oktober aandacht besteed aan het jubileum. Een van de gasten mocht uit handen van een bestuurslid daar het cadeautje ontvangen, als symbool voor alle gasten én vrijwilligers. Tevens werd Petra, 30 jarig jubilaris en dus vrijwilliger van het eerste uur, in het zonnetje gezet. De uitzending is terug te kijken op www.moergesteltv.nl. Voor 2021 hoopt de organisatie uiteraard dat zij alsnog samen met haar gasten het 30-jarig jubileum kunnen vieren en ook dat ze dan weer veel gezellige activiteiten voor de Moergestelse Zonnebloemgasten kunnen uitvoeren.