anytime

Vertrokken partijleden WIJ! Oisterwijk gaan door in nieuwe partij


Na de omstreden uitspraken van WIJ! Oisterwijk lid Kim Tjoa, die de overheid landverraders noemde en een bewerkte Jodenster toonde op social media, is de helft van die partij opgestapt. Ze gaan nu zelfstandig verder.

v.l.n.r. Eric Knaapen (nieuwe partij), Kim Tjoa (nr. 2 van WIJ! Oisterwijk), Stefanie Vulders (lijsttrekker WIJ! Oisterwijk), Toin Verhoeven (nieuwe partij) en René Peek (nieuwe partij).

Concreet betekend dit dat zowel René, Eric als Toin (zie op de ‘oude’ partijfoto boven) alsnog verkiesbaar zijn tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Mochten zij middels voorkeursstemmen gekozen worden dan zullen zij zich direct formeel afsplitsen van de partij WIJ! en zullen zij los van die partij met zijn drieën doorgaan als nieuwe partij. Bij voldoende voorkeursstemmen, gaan hun stemmen dus niet naar WIJ! Oisterwijk; bij onvoldoende voorkeursstemmen gaan ze wel naar die partij.

Zij geven aan te staan voor onder andere: Privatisering Staalbergven, Gemeentegrond verzilveren (geen belastingverhoging), transparantie van het college, meer woningbouw voor jongeren en levensloopbestendige woningen en AZC bij einde overeenkomst herbestemmen voor bewoning arbeidsmigranten.

Dit lieten Toin Verhoeven, René Peek en Eric Knaapen maandagavond weten in een persbericht.

Hun deelname staat niet apart op de kieslijst en in formele stukken, omdat die inschrijving gesloten is. Wie straks in het stemhokje naar hun partij zoekt, moet dus weten dat ze nog in de oude partijlijst staan. Wel kunnen ze hun standpunten, namen, foto en andere informatie komende dagen nog toevoegen aan ons Verkiezingsoverzicht. Onze redactie heeft hen daartoe uitgenodigd.