bosch car service

Stemhulp met Oisterwijkse stemwijzer van Kieskompas


Het is een stemwijzer, maar dan net een beetje anders. De stemhulp van Kieskompas is klaar; alle inwoners van Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk kunnen hem vanaf vandaag inzien.

‘Het grootste verschil met de vroegere stemwijzers, is dat wij de standpunten van de partijen controleren met hun verkiezingsprogramma,’aldus Jeroen van Lindert van Kieskompas. Uit onderzoek in het verleden blijkt dat partijen in hun verkiezingsprogramma soms iets anders zeggen dan in de kieswijzers. Het is overigens ook iets wat op de redactie van PIT Onderzoek opviel bij hun onderzoek naar het Resultaat van de Raad. De standpunten in Kieskompas worden in dit geval getoetst, en afwijkingen worden besproken en aangepast.

In de stemhulp van Kieskompas krijgen de inwoners van de nieuwe gemeente (Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk) stellingen te zien, en daarop kunnen zij individueel met hun eigen voorkeuren reageren. Daaruit volgt een overzicht met daarin de relatie tot de partijen.