lezing goed oud worden

Scherpe munitiekogels gevonden in Oisterwijk


Meer dan dertig scherpe munitiekogels werden gisteren gevonden in Oisterwijk; politie onderzoekt de zaak.

De kogels bleven aan de sterke magneet ‘plakken’ (Foto: Rob Dinslage),

Magneetvissen kan gevaarlijk zijn, en dat toont deze vondst aan. ‘We mogen het niet meer aanraken, de politie komt ze zo snel mogelijk ophalen,’ aldus Rob Dinslage die voor het eerst samen met zijn zoon een avondje was gaan vissen, met een magneet. ‘Hij heeft hier al een lange tijd zin in en in deze periode van veel thuis zitten dachten wij een mooie bezigheid.’

Meer dan dertig stuks scherpe kogels (Foto: Rob Dinslage).

De eerste worp was meteen raak. ‘Hé een kogel,’ riep de zoon van Rob. Vader Rob begon te lachen, maar trof echter geen oude spijker aan de magneet.  ‘Wat blijkt, na een paar keer gooien hebben we meer dan dertig scherpe munitiekogels uit het water gevist. Gewoon bij een bruggetje waar veel mensen voorbij komen.’

Bij thuiskomst toch maar even contact gezocht met politie, en die komt de kogels ophalen en onderzoeken.  Het zijn duidelijk nog complete, mogelijk nog bruikbare of ontplofbare kogels.