banner

Overlast jeugd in wijk Waterhoef Oisterwijk


Inwoners in de wijk Waterhoef in Oisterwijk klagen over zich misdragende jongeren; tegelijk vragen ouders van de jeugd om niet alle jongeren over een kam te scheren.

De wijk Waterhoef in Oisterwijk (Foto: Google Maps)

‘Sinds afgelopen jaar is er een groep kinderen van 12 jaar en ouder die jongeren kinderen in de Waterhoef terroriseren. Bij deze voorvallen is al regelmatig politie ingeschakeld maar die kunnen niets doen of ze zeggen “het zijn maar kinderen onder elkaar”. Deze groep intimideert en mishandelt andere jonge kinderen en dat is géén kinderspel meer,’ aldus een van de buurtbewoners in een oproep. Het verzoek is een beetje op elkaar te letten, en bij dergelijke gebeurtenissen de politie te bellen.

Kort daarop volgt een oproep van een van de ouders, dat er ook groepen kinderen zijn die hier niet aan meedoen, en nu wel zo worden aangekeken. ‘Het moet geen hetze gaan worden. Blijf wel even normaal doen tegen de kinderen die er niets mee te maken hebben… Laat ze nog een beetje onbezorgd buiten spelen.’

Bel in voorkomende situaties 0900-8844 of in nood 112.