banner

Opnieuw roept politiek om coronamaatregelen in het centrum van Oisterwijk


Niet om winkelend publiek af te schrikken, maar juist om ze een veilig gevoel te geven. Gemeente Oisterwijk werkt daar tot op heden nog niet aan mee.

In Oosterhout staat onder andere deze tekst op de stoep (Foto: Joris van der Pijll)

Dat Oisterwijk achterblijft op anderen was eerder dit jaar al duidelijk. Stoepenlopen door het terras, er zijn geen looproutes en geen herinneringsstickers aangebracht die in andere winkelgebieden in overvloed zijn aangegeven. Eerder dit jaar kwam alleen PGB op voor dit onderwerp. Nu komt ook partij WIJ! tot inkeer. Opvallend is dat hun lijsttrekker Stefanie Vulders de coronasituatie eerder de ‘zwendel van de eeuw’ noemde. Nu is het juist WIJ! die opkomt voor de winkeliers én voor de bescherming van het winkelend publiek. ‘Zij hebben een dringende behoefte aan een masterplan om, ondanks alle beperkende maatregelen, er nog het beste van te kunnen maken en onze gemeente te behouden als een aantrekkelijke locatie om te winkelen. Zeker met het oog op de komende feestdagen.’

Ondersteunen

Om zo goed als dat kan het winkelend publiek en daarmee de winkeliers van dienst te zijn, opteert WIJ! dat gemeente, centrummanagement en verhuurders met hun meedenken. ‘Het is belangrijk dat bijvoorbeeld door straat signing over het bewaren van onderlinge afstand en looproutes, consumenten het gevoel krijgen in een veilige en corona-intelligente omgeving te kunnen winkelen.’ Ook denkt WIJ! aan ruimte voor standplaatsen, ofwel het winkelen naar buiten brengen.  ‘Dit alles in combinatie met een instructie aan de boa’s om meer empathisch te handhaven.’

Wie mee wil denken in dit plan kan zich melden via de website van de partij (Klik hier).