banner

Oisterwijks nieuwe partij WIJ! ter ziele


Na de ophef over de ‘landverraders’ uitspraak en het tonen van een Jodester met daarin Covid vermeld, hebben drie van de zes leden hun vertrek uit de partij aangekondigd.

v.l.n.r. Eric Knaapen (neemt afscheid), Kim Tjoa, Stefanie Vulders, Toin Verhoeven (neemt afscheid) en René Peek (neemt afscheid).

Partij WIJ! Oisterwijk zoals die afgelopen week in samenstelling werd gepresenteerd, is ter ziele. Hoewel formeel nog aanwezig op de kieslijst, die ligt vast, hebben René Peek, Toin Verhoeven en Eric Knaapen aangegeven afscheid te nemen van de recent opgerichte partij. Dat is de helft van de personen die op de kieslijst staan. Nieuwe kandidaten aantrekken en op die lijst plaatsen is niet meer mogelijk.

‘WIJ! gelooft in respectvol samenleven op basis van vrijheid en gelijkwaardigheid. Geen doel, heiligt de middelen’ – Bron: De principes van WIJ!

Tjoa noemde de regering landverraders (klik hier), en bracht een vergelijk van de huidige tweestrijd tussen voor en tegenstanders van corona maatregelen met wat er in de Tweede Wereldoorlog gebeurde. Er volgend vele reacties van afschuw, ook vanuit de politiek en zelfs de burgemeester nam er afstand van. Een enkeling kon de standpunten van Tjoa wél begrijpen.

Woensdagavond werd met spoed een partij overleg gehouden. Uit deze uitkomst mogen we concluderen dat lijsttrekker Stefanie Vulders en haar vader de omstreden uitspraken van Kim Tjoa wel steunen. Opvallend is dat Vulders al weken nergens op reageert; hoe zij er echt over denkt blijft dus gissen.

Voorkeursstemmen

Bekend is dat als kiezers voorkeursstemmen uitbrengen op de drie nu afscheid nemende kandidaten, dat ze alsnog in de raad mogen plaatsnemen onder een andere partijnaam of op persoonlijke titel.