lezing goed oud worden

Oisterwijk krijgt toch geen schaatsbaan in het centrum


Ondanks corona, zou Oisterwijk deze winter toch weer een ijsbaan krijgen. Helaas moest Harrie Marsé die belofte deze week intrekken. 

De jeugd vermaakt zich op het ijs (Foto: Claudia Copal)

De dagelijkse schaatspret op de ijsbaan die al vele jaren in het centrum van Oisterwijk neerstrijkt, kon volgens bestuurslid Harrie Marsé doorgang vinden. ‘De ijsbaancommissie gaat een nieuwe uitgebreide coronavrije ijsbaan aanleggen voor de Oisterwijkse jeugd volgens de regels van RIVM,’ zo liet Marsé deze zomer weten.

Hij moet nu op die toezegging terug komen:  ‘In de afgelopen weken zijn de richtlijnen waar we aan moeten voldoen behoorlijk strenger geworden en praktisch helaas niet meer mogelijk, daarbij weten we niet wat er over pakweg een maand kan en mag. Dit brengt behoorlijk wat onzekerheid en onnodige risico’s met zich mee.’ De organisatie heeft besloten dit jaar geen Winter Village Oisterwijk te organiseren, ondanks dat er een compleet vernieuwd corona proof plan voor de ijsbaan en horeca klaar lag. Alle hoop is nu gericht op volgend jaar.