banner

Oisterwijk krijgt in de winterperiode extra terrassen en overkappingen


Om de horeca in de gemeente Oisterwijk meer ruimte te bieden tijdens de corona periode, zijn terrasoverkappingen dit najaar en winter toegestaan.

Het terras in Oisterwijk mag in ‘de donkere maanden’ overdekt worden (Foto: Burgerhuys)

Het college (Burgemeester en wethouders) heeft besloten dat terrassen, direct grenzend aan de horecavoorziening, mogen worden voorzien van een tent. Voor terraseilanden geldt dat deze mogen worden voorzien van een overkapping. Dit mag in elk geval tot 1 februari 2021. Hiermee kan de horeca zorgen voor meer ruimte en enige compensatie bieden aan omzetverlies.

Een aanvraag voor de bijbehorende omgevingsvergunning is nodig, maar hieraan zijn geen kosten verbonden. De gemeente zegt toe de aanvragen binnen 14 dagen van een besluit te voorzien; aanzienlijk sneller dan normaal.