baderie

Oisterwijk in Dialoog


Van 2 t/m 8 november staat de Dialoog weer centraal in Oisterwijk. Vanwege de coronamaatregelen is het programma ingekort tot twee dialogen, die online zullen plaatsvinden. Oisterwijk in Dialoog gaat de uitdaging aan om te ontdekken hoe de online versie werkt en u bent van harte uitgenodigd op 2 en/of 8 november om deel te nemen. Het thema is ‘Perspectief voorbij de crisis’.

Foto: Els Oomis.

We spreken de afgelopen maanden vaak over de maatregelen en beperkingen, maar er wordt nog maar weinig gesproken over ‘Hoe we perspectief kunnen leren ontdekken in een crisis?’. In het Chinees bestaat het woord crisis uit de combinatie van twee tekens: gevaar én kans. We zien crisis om ons heen, wereldwijd en wellicht ook in onszelf. In de dialoog kunnen we dit (leren) zien als een uitdaging om na te denken over een nieuw perspectief voorbij de crisis. Dat kan door het ontdekken van een nieuwe manier van kijken, een nieuw venster, een nieuw verhaal. “Ontdekken is niet het vinden van iets nieuws, maar het kijken en zien met nieuwe ogen. Je hoeft dus niets nieuws te vinden om iets te ontdekken”.

In deze dialoog kunnen we vanuit onze eigen ervaringen uitwisselen: Heb je eerder een crisis meegemaakt, hoe ging je daar toen mee om? En daarvan kunnen we leren hoe, vanuit welke houding we met een nieuwe crisis kunnen omgaan, -ook als daarvoor nog geen oplossingen zijn. Een positieve blik vooruit, samen in gesprek, inspiratie opdoen, delen en luisteren. Ervaar de dialoog en “verrijk” jezelf d.m.v. een goed gesprek met anderen in een kleine groep online op dinsdag 2 november van 19.30-21.00 uur en/of zondag 8 november van 10.00-11.30 uur. Deelname is gratis en ervaring is niet nodig. U ontvangt de zoomlink bij aanmelding. Geef jezelf de tijd cadeau om deel te nemen.

Iedereen kan mee doen, jong en oud. Je hoeft geen ervaring te hebben, ‘schuif’ maar lekker aan. Meld je aan voor een van de online dialoogontmoetingen via www.oisterwijkindialoog.nl of bel met 06-43436426 (Yvette).

Wat is een dialoog?
Een dialoog is een goed gesprek met anderen in een groep. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en om nieuwe inzichten en ideeën op te doen. In deze drukke tijden lijken we wat minder écht te luisteren naar elkaar, de dialoog laat ons weer eens ervaren hoe dat dat is… Bij een dialoog spreken we het volgende met elkaar af: we benaderen elkaar vriendelijk en met respect, we geven elkaar praatruimte, stiltes mogen vallen, je stelt je open en stelt open vragen. Belangrijk is dat we zonder oordeel of het geven (van goedbedoelde) adviezen de dialoog voeren. En we vragen je vanuit jezelf praten (=ik i.p.v. men).

De geplande ‘in persoon’ dialogen hoopt Oisterwijk in Dialoog op een later tijdstip weer te kunnen organiseren, dat geldt ook voor Metgezel in Zingeving. Beide staan voor de dialoog als werkelijke connectie met de ander.