banner

Nieuwe wind voor opvang vluchtelingen in Oisterwijk


‘Een verontruste burger van Oisterwijk’, zo noemt deze briefschrijver zichzelf, die een lans wil breken voor de gastvrije ontvangst van vluchtelingen.

Een verontruste burger van Oisterwijk

Bij deze wil ik reageren op het bericht van: Nieuwe politiek stuurt AZC weg uit Oisterwijk. Al twintig jaar mag ik genieten van de gastvrijheid en warmte die de mensen hier uitstralen. We zijn ook echt de parel van het zuiden. Er is hier plaats voor iedereen in onze samenleving. Ik ben zelf geboren en getogen in Goeree Overflakkee, waar we twee keer moesten evacueren doordat het water het land overspoelde. We zijn toen steeds door gastvrije en warme mensen geholpen. Omdat we tussen de Waterhoef en Klompven inwonen komen we dagelijks de tijdelijke bewoners van het AZC tegen op ons wandelpad.

Gastvrij: Een flinke achterbak vol lekkers werd aan het begin van de coronaperiode afgegeven bij het AZC.

Uit belangstelling heb ik mij vorig jaar verdiept in het rapport van PIT Onderzoek over het AZC. Ik mocht ook een bezoek brengen aan de school op het terrein, doordat een kleinkind een project op school had georganiseerd. Toen de gemeente vorig jaar een voorlichting en voortgang organiseerde in Moergestel heb ik daar aan deelgenomen. Alle partijen waren aanwezig en naar mijn idee werden de problemen niet opzij geschoven, maar serieus en deskundig behandeld. Er waren niet zoveel belangstellende burgers aanwezig. Het was een goede avond met respect voor ieders mening.

En er werden goede afspraken gemaakt om de problemen zo goed mogelijk op te lossen en daardoor tot verlenging te komen van het verblijf. Met vertrouwen zag ik de toekomst voor de tijdelijke bewoners te gemoed.

Nu lijkt het of er andere winden gaan waaien en de parel niet meer blinkt. Laten Wij de parel van het Zuiden blijven met de gastvrijheid en warmte, waar we zo trots op zijn!

Annie van Vugt