anytime

Leo van der Steen zoekt al 35 jaar oplossingen en hij vindt ze ook*


35 Jaar al is Leo van der Steen een begrip in Oisterwijk. Is er een apparaat stuk, dan bel je Leo, of je loopt met je onderdeel even binnen in zijn bescheiden winkel aan de Spoorlaan. Zo bescheiden als zijn winkel is, zo ruim is zijn oplossende vermogen. Onderdelen, reparatie en vervangen van alles wat we aan huishoudelijke apparaten in ons huis hebben; Leo regelt het!

Het geheim? ‘Zorgen dat je de verwachtingen die je zelf bij klanten wekt, waar maakt. Doe wat je belooft!’ Een stellig en vast gegeven in het familiebedrijf, waar dochter Susanne en zoon Tom de laatste jaren meegroeien in het succes van hun vader. ‘Ooit om het aan hen over te dragen, maar voorlopig blijf ik nog,’ lacht hij. Geen groei naar een megastore, maar groei in tevreden klanten. ‘Dat kan alleen als je persoonlijk contact en vertrouwen opbouwt. Ik wil ze allemaal helpen, zelfs als ik ze daarvoor naar een collega moet sturen waarvan ik denk dat die hen beter kan helpen.’

Volgens Leo is het vooral denken in oplossingen. ‘Het glas is bij mij altijd half vol, goed luisteren en meedenken met wat de klant wil, dat regelen, zoeken naar wat kan, en soms ook wat extra doen.’ Leuke anekdotes uit het verleden van deze echte ambachtsman, komen dan ook spontaan op: ‘Ik heb ooit de parasolvoet van thuis opgehaald, om een antenne op een dak te plaatsen.’ En een bedrijf een hele dag zonder koffie? ‘Dat kan niet, dat moet geregeld worden, al moet ik die koffie zelf zetten!’ Een kaartje of zelfs gebak als dank is eerder regel dan uitzondering.

Leo van der Steen met zijn gezin.

Het is deze kracht en het enthousiasme van Leo die ervoor zorgt dat hij na 35 jaar, zelfs in deze coronaperiode, een overvloed aan werk heeft voor maar liefst vijf monteurs: ‘We waren al gewend om onze klanten altijd vooraf te bellen, in overleg te kijken wanneer en hoe we bij hen terecht konden. En onze monteurs zijn gewend om zich bij de mensen thuis keurig te gedragen, en rekening te houden met privé omstandigheden.’ De aanpassingen naar de noodzakelijke voorzichtigheid vanwege corona was voor hen dan ook geen moeite. ‘Er zijn zelfs zorginstellingen die onze monteurs toelaten, omdat ze weten hoe zorgvuldig wij met de veiligheid van hun bewoners omgaan.’

Bel gerust met Leo via 013-5219440, kijk even op www.steenwitgoed.nl, of loop van maandag tot en met zaterdag binnen in hun winkel aan de Spoorlaan 72 in Oisterwijk.

Leo (midden) met zijn zoon en dochter naast hem, daaromheen ‘zijn’ team.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer