banner

Kinderen Tierelier openen melktap in Heukelom


Op de fiets van Oisterwijk naar Tilburg of omgekeerd? Vanaf 7 oktober kun je onderweg zelf dagverse melk tappen bij Tierelier in Heukelom.

Kinderen tappen samen met Arjan de eerste fles.

Het is een landelijke tendens om producent en consument steeds dichter bij elkaar te brengen. Daar speelt Tierelier op in. Jan: “We runnen hier een kinderopvang en een melkveebedrijf. Wij zagen in coronatijd steeds meer mensen langs het bedrijf fietsen. En ook even stoppen. De kalfjes die langs het fietspad stonden genoten van al die aandacht. Voortaan kunnen we bij de koffie in gesprek, bijvoorbeeld over onze bedrijfsvoering.”

Diervriendelijk
Zoon Arjan verdiept zich in een innovatief diervriendelijk stalsysteem en verheugt zich erop om op termijn zo’n nieuwe stal te kunnen openen: “We werken dan diervriendelijk voor een eerlijke prijs. Zo versterken we ons bestaansrecht in de toekomst.”

De melktap is dagelijks geopend van 7.15 uur tot 20.00 uur. De melk kost 1,20 euro per liter. Prima betaalbaar. Flessen kan je zelf meenemen of zijn los te koop. Afrekenen kan zowel met pin als contant.