banner

Je hebt prijs of nee toch niet of ja misschien toch!


‘Trap er niet in’ zo stelt een inwoner die een brief kreeg die te mooi lijkt om waar te zijn. Is dit prijzenfestival een bezoekje aan Den Boogaard in Moergestel waard?

Wat veel consumentenprogramma’s en zelfs Mr. Frank Visser zegt in het geval een aanbod haast onwaarschijnlijk mooi is: wees op uw hoede.

Een inwoner in onze gemeente die zo’n aanbod kreeg was op zijn hoede, heeft wat verder gezocht, en kwam voor zichzelf tot de conclusie: ‘Ga niet naar Den Boogaard, ik zou het sneu vinden als mensen hier in gaan trappen.’ Hans van der Sanden, directeur van Den Boogaard, zegt niet op de hoogte te zijn van het aangeboden programma: ‘Zij huren bij ons een ruimte waarbij de bezoekers een kop koffie krijgen aangeboden. De mensen die dit soort bijeenkomsten bijwonen dragen zelf de verantwoordelijkheid om al dan niet een product te kopen.’

Prijzenfestival

Kom je prijs ophalen…

‘Ga wel’ is de strekking van de brief, die uitnodigt om 20 oktober naar Den Boogaard in Moergestel te komen om een prijs in ontvangst te nemen. Uit navraag bij de organisatie blijkt het – zoals de brief ook aangeeft – te gaan om een bedrijfspresentatie. ‘Het is geen verkoopdemonstratie van pannen en potten of de zogenaamde reumadekens. Wij willen tijdens een bedrijfspresentatie ons reisprogramma voorstellen, zodat onze gasten een duidelijk beeld krijgen van ons, en een keuze kunnen maken of ze met ons op vakantie willen gaan,’ aldus Jurjen Kor namens het bedrijf 60 Plus Reizen. Volgens hem is er geen sprake van een verkoopverhaal, maar een presentatie van hun aanbod. Dat er daarna een reis aangekocht kan worden mag logisch zijn.

Lezers van de brief worden aangetrokken door de prijzen die in de brief worden aangeboden. ‘De prijzen worden aan het eind van de presentatie onder de deelnemers verloot, zodat iedereen kan zien dat de prijzen daadwerkelijk worden uitgereikt,’ zo volgt de uitleg, en er is voor ‘iedereen die aan de presentatie deelneemt minimaal een troostprijs’. Wat de troostprijs is, dat blijft nog even een verrassing…