banner

Hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen in Haaren en Oisterwijk sinds uitbraak


Afgelopen weken is het aantal besmettingen in Oisterwijk en Haaren flink toegenomen.

Landelijk en dus ook lokaal ziet de overheid een sterke stijging van Covid-19 besmettingen, opnames in ziekenhuizen en op intensive care afdelingen zet door. Het aantal meldingen is in vrijwel alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen toegenomen. Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen steeg fors. Op de IC neemt het aantal opnames sterk toe. Het aantal overleden personen is opvallend lager dan eerder dit jaar. De behandelmethodes en de leeftijdsgroepen zijn hiervan oorzaak.

In Haaren en Oisterwijk is het aantal geregistreerde besmette personen afgelopen week hoger dan ooit daarvoor. Het RIVM laat weten dat in de gemeente Oisterwijk laatste week 32 nieuwe besmettingen zijn geconstateerd; in gemeente Haaren zijn dat er afgelopen week 15 geweest.