banner

Het Schoolontbijt dit jaar zonder burgemeester


‘Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt’, dat is het thema van de landelijke ontbijtweek van 2-6 november. In Oisterwijk doen SBO Mozaik, P.I school Hondsberg, Basisschool De Coppele en de AZC school mee, kinderen en ouders krijgen hier informatie over via de school.

Dit jaar geen bezoek aan de burgemeester …

Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. De kinderen worden op 2 november verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. In dat journaal is op diverse manieren het jaarthema terug te zien. Vanwege corona opent actrice en presentatrice Jessica Mendels het Nationaal Schoolontbijt digitaal, en vertelt ze over het belang van een gezond ontbijt. Door haar diabetes weet ze hoe belangrijk gezond eten is.

Burgemeestersontbijt
Naast de ontbijtjes in de klas brachten schoolkinderen in voorgaande jaren een bezoek aan de burgemeester in het gemeentehuis. Aan de ontbijttafel wisselden zij van gedachten. Dit jaar is die ontmoeting er vanwege corona niet.