banner

Het Gehandicapte Kind collecteert in Oisterwijk


In Oisterwijk gaan in de week van 9 tot en met 14 oktober vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Oisterwijk komen zij aan de deur. Een deel van de opbrengst gaat naar het Plus Team van Trinitas en het (G)aaf Team van HOCO. Beide teams zijn gericht op kinderen en jongeren met een beperking.

Geen kind zonder vriendjes!

Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiekvereniging in de buurt.

Het Plus Team van Trinitas krijgt dit jaar een deel van de opbrengst (Foto: Jeroen Nouwens)

Collectant gemist?
Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via www.nsgk.nl. Het Gehandicapte Kind is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.

DTZ logo low