banner

Gratis planten voor inwoners Oisterwijk, Moergestel, Haaren en Heukelom


Op zaterdag 31 oktober kunt u gratis een struik ophalen; een actie van B-team en DEH.

Tegels er uit en plantjes erin, dat is het doel! (Foto: Tiny Vermeer)

De wollige sneeuwbal is een sierlijke heester die ongeveer 2 meter hoog wordt en in het voorjaar uitbundig bloeit met witte bloemen die naar vanille ruiken. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders. Na de bloei krijgt de struik rode, later zwarte bessen, die de vogels heerlijk vinden. In het najaar kunt u van een mooie herfstkleur genieten. In samenwerking met Stichting Urgenda, de DEH en het biodiversiteitsteam Oisterwijk worden de sneeuwbalstruiken gratis aangeboden aan inwoners van Haaren, Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Een vrijwillige bijdrage voor de Stichting Urgenda wordt op prijs gesteld.

Ophalen

Bewoners uit Haaren: Boomkwekerijen M v.d. Oever & zonen, Kerkeind 12 in Haaren. Ophalen kan tussen 10-12 uur of tussen 13-15 uur. Hier zijn 200 stuks verkrijgbaar.
Bewoners uit Oisterwijk en Moergestel: Recreatiepark Klein Oisterwijk, Oirschotsebaan 6 in Oisterwijk. Ophalen kan tussen 10-12 uur of tussen 13-15 uur. Hier zijn 300 stuks verkrijgbaar.

Er zijn maximaal 3 struiken per huishouden beschikbaar. In verband met de coronamaatregelen is het verzoek niet allemaal om 10 uur al aan de poort te staan; kom verspreid. Ook is het nodig 1,5 meter afstand te houden. Bij drukte, wacht dan even in uw auto tot het rustiger is,