banner

Goud voor Oisterwijkse kringloopwinkel


De kringloopwinkel bij de milieustraat in Oisterwijk heeft de Gouden Bakkie Award verdiend. Eigenlijk mede voor de inwoners van Oisterwijk!

Medewerkers van de Kringloopwinkel in Oisterwijk ontvangen de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van René Eijsbouts (Wecycle).

De prijs werd in ontvangst genomen door Erik Schuurmans. Met een inzameling van maar liefst 12 kilo e-waste per persoon per jaar overtreft de Brabantse kringloopwinkel en daarmee de gemeenschap van Oisterwijk ruim het landelijk gemiddelde van 5,5 kilo. In de gemeente Oisterwijk is al sinds jaar en dag sprake van een combinatie van een kringloopwinkel en een milieustraat. Die combinatie blijkt bijzonder effectief: de inwoners leveren namelijk bovengemiddeld veel oude elektrische apparaten, lampen en armaturen in.

“Alles wat we kunnen repareren, repareren we en wordt weer verkocht”, aldus Schuurmans. “Als dat geen optie is, dan wordt alles keurig verzameld in de recycle-container die we hebben staan. Die wordt vervolgens twee keer per week geleegd.” Volgens René Eijsbouts, Adviseur gemeenten en overheid bij Wecycle, is de Gouden Bakkie Award voor Oisterwijk ook een beloning voor een langjarige recycle-inspanning: “De combinatie van kringloopwinkel en milieustraat bestaat hier al sinds midden jaren negentig. Inmiddels is dat concept vaker gekopieerd, maar nog niet in zo’n resultaat. Als je weet dat de gemiddelde milieustraat 5 kilo per persoon per jaar, en het gemiddeld kringloopbedrijf een halve kilo per inwoner per jaar inzamelt, dan is de score van de tandem in Oisterwijk met 12 kilo per persoon per jaar bovengemiddeld goed.”

DTZ logo low